Foto Film Victor | Beelden met zorg gemaakt

Meest gestelde vragen

Vooraf

Wat kost een filmpje?

Victor Schutijser camera

Voor filmpjes maak ik altijd een offerte op maat. De kosten hangen af van hoeveel draaidagen er nodig zijn om alles te filmen, de uiteindelijke lengte van de montage en de complexiteit van het idee of script. De meeste filmpjes kosten tussen de €1000 – €1500.

Voor een offerte op maat zijn een aantal zaken belangrijk:

Zet dit in een mailtje of bel me en ik kom bij je terug met een passende offerte.

Zijn spoedklussen mogelijk?

Spoedklussen zijn vaak mogelijk, wel afhankelijk van de complexiteit, deadline en
de planning van andere projecten. Neem snel contact op over de mogelijkheden.

Help je met het script en de voorbereiding van de draaidag?

Victor Schutijser camera

Ja, ik werk graag mee met de ontwikkeling van het script. Zo kan ik advies geven over de structuur van het verhaal, wat mist of juist te veel informatie is en ik denk mee over hoe we het visueel interessant maken. Ook maken we van het script een draaiplan met planning en lijstje met alles shots die we nodig hebben voor een goeie montage.

Hoe zit het met toestemming en de privacyregels?

Zodra mensen herkenbaar in beeld komen zijn het persoonsgegevens, en dan geldt de privacywet. Daar moeten mensen expliciet toestemming voor geven om de beelden te kunnen gebruiken. Ik heb contracten liggen die je zo kunt gebruiken voor het project, een zogenaamde ‘Quitclaim’. Er zijn uitzonderingen voor de toestemmingsregel, zoals een journalistiek doel van het beeldmateriaal en een uitzondering voor persoonlijk of huishuidelijk gebruik.

Meer informatie op de website van Autoriteit Persoonsgegevens.

Draaidag

Victor Schutijser camera

Hoe ziet een draaidag eruit?

Op een draaidag volgen we het draaiplan, waarin we gepland hebben wie of wat we waar en wanneer filmen. Dat is natuurlijk per project verschillend. We beginnen meestal met de extra shots (b-roll) ter ondersteuning van het verhaal. Interviews zijn over het algemeen het laatste onderdeel.

Bij de draaidag heb ik mijn rode bolderkar mee met daarin alle spullen die nodig zijn volgens het draaiplan. Dat zijn camera’s, statieven, belichting, microfoons, tape, opslag kaartjes en meer.

Kan je een mooi droneshot maken?

Victor Schutijser camera

Met de drone kan ik mooie shots maken vanuit de lucht, mits er geen no-fly zone is. Mooi om een locatie te introduceren of de overgang naar een andere locatie in beeld te brengen.

Is het mogelijk om met autocue te werken?

Ik heb een autocue waar we mee kunnen werken. Goed om te weten is dat het lezen van een autocue ervaring vereist, dus als het de eerste keer is reken ik tijd mee om het echt even te oefenen zodat het niet klinkt als voorlezen. Dan haakt de kijker namelijk af, dus het is belangrijk om het verhaal levendig te houden.

Welke kleding moet ik aan met de fotoshoot of opname?

Trek iets aan waar je je fijn in voelt, dat zie je! Daarnaast zou ik oppassen met drukke prints of grote merknamen, die de aandacht op je kleding kunnen vestigen in plaats van op jou. Houd ook rekening met de achtergrond, doe bijvoorbeeld bij een shoot op een witte studioachtergrond geen witte of lichte kleur kleding aan.

Eindproduct

Hoe wordt het filmpje afgeleverd?

Als de montage af is krijg je een afgeschermde link naar Vimeo waar de video staat. Er zit een downloadknop bij waarmee je de video in alle formaten kan downloaden, waaronder het originele hoge kwaliteit MOV/MP4 formaat.

Kan ik het filmpje nog laten aanpassen als hij klaar is?

Standaard in de prijs zit 1 revisieronde als de montage klaar is. Ook daarna kan de video nog aangepast worden, als daar extra kosten aan zitten zal dat altijd vermeld worden voor het werk gedaan wordt.

Kan de video ondertiteld worden?

Jazeker! Dat kan ook achteraf nog. Ondertiteling kan zowel met tekst in de video en als los bestand, zodat je de ondertiteling aan en uit kunt zetten, geleverd worden.

Wanneer krijg ik de factuur?

De factuur volgt na goedkeuring van de montage. Bij grote projecten wordt per onderdeel in het maakproces gefactureerd.

call

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Neem contact op voor een offerte op maat.